Diverse werken

Diverse werken

Vorig jaar hebben we in München een bijzondere vondst van schilderijen en een vooroorlogse bundel met honderden originele kleurrijke botanische tekeningen gedaan. Deze studie bundel zat vol weelderige originele tekeningen van unieke botanische planten van over de gehele wereld. De tekeningen zijn gemaakt door Baron Carlos von Riefel, één van de beste botanische kunstenaars ter wereld van de eerste helft van de 20e eeuw. Het is fascinerend om verscheidene soorten te zien, er is een overwicht aan rododendrons, rozen, orchideeën, tropicals en andere exoten. Deze nooit eerder vertoonde geïllustreerde bloemen zijn allemaal met potlood en gouache ingekleurd. Het werk is van ongekende schoonheid en precisie. De kleurechtheid met alle diepte en detail zijn ongeëvenaard.

Biografie

Carlos von Riefel of Carlos Riefel aka Karlos von Riefel (15 juli 1903 Kirchdorf an der Krems, Opper-Oostenrijk – 1993). Baron Carlos Riefel staat hoog aangeschreven als een Oostenrijkse botanische kunstenaar met specialisatie op het vervaardigen van ongeëvenaarde tekeningen van fruit en bloemen. Hij leverde illustraties voor toonaangevende botanische boeken in de jaren vijftig en zestig. Zijn stijl is stevig geworteld in de botanische traditie van bijvoorbeeld Redouté en Maria Sybilla Merian. Zijn nauwgezette tekeningen blijven tot op de dag van vandaag populaire onderwerpen.

Al op jonge leeftijd had hij een voorkeur voor schilderen en in 1922 mocht hij toelatingsexamen doen aan de Academie voor Schone Kunsten in Wenen.

Pas in 1937 begon hij bloemen te schilderen, hier lag sterk zijn voorkeur en kreeg hier vele opdrachten voor.

Voor de Tweede Wereldoorlog was hij lid van de beroepsvereniging van Oostenrijkse kunstonderwijzers in Wenen.

Zijn illustraties verschenen in diverse publicaties zoals The Rhododendron (Sussex: 1958-1962), A Folio of Fruit (Londen: 1957) en Flowers and Blooms from Mountain Country and Heath (Wenen: 1955).
Hij exposeerde zelfs in het begin van de jaren dertig met succes in Parijs, Londen, Berlijn en Wenen. Later werd hij ook bekend door zijn eigen postzegellijn in Oostenrijk. Zijn vrouw Friederike was ook een bekend portretschilder.

(Dank aan Asher rare books & antiquariaat Forum ivm toeschrijving en expertise)

Wij geven nu de mogelijkheid om te genieten van deze levendige selectie planten in uw eigen woonkamer. Er is een selectie gemaakt van de mooiste bloemen uit deze unieke collectie tekeningen in een gelimiteerde oplage van 3 reproducties van ultra hoge kwaliteit. De botanische latijnse benaming van een taxon wordt meestal weergegeven. Alle reproducties zijn genummerd op de achterzijde en daarom uniek. U kunt zelf aangeven of u een zwarte of een witte lijst wenst. Maten van de lijst zijn 30 x 40 cm.
Hier zijn enkele van deze prachtige hoogwaardige kwaliteitsreproducties in beperkte oplage waaruit u kunt kiezen, klik op de foto’s voor details. (Onderste foto’s zijn voorzien van een watermerk, deze vervalt als u een werk besteld) Bij bestelling van alle vier verschillende uitvoeringen in één bestelling betaald u slechts € 100,- voor alle vier de stuks.

Cattleya Labiata Picta

€ 30,00

Lavatera Maritima

€ 30,00

Lilium Superbum

€ 30,00

Paphiopedilum Callosum

€ 30,00

Contact