Over ons

Over ons

Van der Aalst Fine Art is gespecialiseerd in Belgische en Nederlandse schilder- en tekenkunst uit de 19e en 20e eeuw. Ons aanbod wordt geselecteerd op kwaliteit, eventuele kunsthistorische waarde als ook op visuele aantrekkingskracht. Er wordt onderzoek gedaan naar ieder stuk en de conditie wordt zorgvuldig beoordeeld. Bij voorgenomen aan- of verkoop wordt op verzoek deskundig en onafhankelijk advies verstrekt met inachtneming van discretie en anonimiteit. Transparantie is daarbij onze kernwaarde.

Van der Aalst Fine Art is opgericht door Maikel van der Aalst. Na strategisch samenstellen van de eigen collectie op jonge leeftijd was te zijner tijd afstoten/ ontzamelen een logisch gevolg. Een goede verzameling wordt doorgaans continue gesublimeerd. Vervolgens heeft hij een periode ontwikkelingen meegemaakt in het galeriewezen als Salesmanager. Na het opdoen van deze waardevolle ervaring besloot Maikel van der Aalst als passionist zijn eigen pad te kiezen.

Van der Aalst Fine Art als zelfstandig kunst consultancy partij biedt raad bij aan- of verkopen van kunst of kunstcollecties van zowel particuliere verzamelaars, erudiete connaisseurs, culturele instellingen als bedrijven middels een uitgebreid netwerk. Mocht uw kunst schade hebben opgelopen, dan kunnen wij uw kunst voordragen aan ons vaste netwerk van gerenommeerde restauratie specialisten zodat bij eventuele verkoop de hoogst mogelijke opbrengst kan worden gerealiseerd.
Kunst is tegenwoordig toegankelijk en niet enkel voor de meest kapitaalkrachtige, er is niets elitairs aan. Minder bekende kunstenaars die buiten het canon van de kunstgeschiedenis vallen, hebben soms prachtige betaalbare kunst vervaardigd. Ook is vaak vroeger of later werk van gerenommeerde kunstenaars interessant en stukken betaalbaarder.
Wilt u zelf een kunstwerk ter verkoop aanbieden, dan zijn wij daar mogelijk in geïnteresseerd en kunnen wij assisteren met een (discrete) bemiddeling. Als u zelf een collectie wil starten of een uniek werk wil aankopen maar u wil extra ondersteuning dan horen wij dit graag. Stuur vrijblijvend een bericht met duidelijke foto’s via vdafineart@hotmail.com of Bel/Whatsapp 06-38758545 en wij nemen spoedig contact met u op. Ook als er interesse is in een kunstenaar of bepaald onderwerp dat op dit moment niet vertegenwoordigd is.

Alle kunstwerken zijn op afspraak te bezichtigen.