Vrouw met veren oorsieraad

Riebo Rietema

Vrouw met veren oorsieraad

Biografie kunstenaar

Je kunt zijn werk hedendaags, klassiek, realistisch, figuratief of traditioneel noemen – deze woorden slaan uiteindelijk nergens op; waar het om gaat is dat de toeschouwer zelf ziet, wat hij of zij mooi vindt en hoe hij of zij het schilderij beoordeelt. Het gaat over: wat doet het schilderij?

Afgezien van een korte oriëntatie, nam Riebo Rietema de bewuste beslissing om geen schildercursus te volgen, noch een mentor aan te nemen, maar in plaats daarvan te leren door te experimenteren en de schilderijen van grote meesters nauwkeurig te onderzoeken. Na zijn afstuderen aan de universiteit in een andere richting, wijdde hij zijn leven volledig aan het schilderen en krijgt sindsdien gestaag erkenning. Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld als professioneel fine art schilder stillevens, maar ook portretten, landschappen, stadsgezichten en ook abstract werk.


Een eerste korte film, Verbeeld genaamd, verscheen in het najaar van 2019 en geeft een diepgaand inzicht in het dagelijkse leven van de kunstenaar. Riebo Rietema woont en werkt in Oosterbeek.

Medium
Grafiet op getint papier,  rechtsonder gesigneerd

Maten
75,5 x 65 cm excl. lijst

Prijs
€ 225,-