Titel onbekend

Rudolf Marius Antonius

Magisch realisme, dame met lucifer op autokerkhof.

Dit werk is in perfecte staat en afkomstig uit een gallerij. Het werk wordt compleet geleverd in baklijst. Dit typische voorbeeld van magisch realisme is zoals Antonius uitlegt een verhaal zonder woorden. Afbeeldingen, minutieus geschilderd, zoekend naar antwoorden. Dimensies zijn gemuteerd en gevormd om vormen aan te nemen die alleen in dromen bestaan. De zin en onzin zoals in de zin van het leven worden grondig geroerd om tot vragen te leiden.

Biografie kunstenaar

Ruud Antonius werd geboren op 3 december 1959 in Apeldoorn, Nederland. Hij woonde daar tot de leeftijd van 13 en verhuisde in 1973 met zijn gezin naar Engeland. Daar ging hij naar school en studeerde hij kunst. In 1979 verliet hij Engeland en verhuisde voor 9 maanden naar de stad Bielefeld Duitsland, daarna verhuisde hij naar Hameln Duitsland en schilderde en speelde daar muziek voor 5 jaar. In 1984 keerde hij terug naar Nederland. In 2009 ging hij weer wonen in Fleet, Engeland en in 2011 verhuisde hij naar Spanje. En vestigde zich later weer in Engeland waar hij momenteel woont.

‘De werken van Antonius zijn verhalen zonder woorden. Afbeeldingen, minutieus geschilderd, zoeken naar antwoorden. Dimensies worden gemuteerd en gevormd om vormen aan te nemen die alleen in dromen bestaan. De zin en onzin zoals in de zin van het leven worden grondig geroerd om tot vragen te leiden. Dat is in wezen waar het allemaal om draait, spanning creëren door herkenbare fotografisch geschilderde objecten, figuren en landschappen te gebruiken die in één kader samenkomen om een onverstaanbare taal te spreken, maar toch een gevoel van samenhang achterlaten. Een gevoel van herkenning. Iets herinnerd, bijna vergeten maar nog steeds aanwezig. De suggestie dat materialen niet zijn wat ze lijken na manipulatie, transformatie en vervorming.

Over zijn werk
Schoonheid zit niet in het object, schoonheid zit in de geest van de toeschouwer. Daarom speelt observatie zo’n belangrijke rol. De vraag die hij stelt is: “Komt zijn gevoel overeen met het totaalplaatje dat hij gebruikt ?”. Het oorspronkelijke gevoel zal worden blootgesteld aan associatieve beelden om zijn verhaal aan te vullen. Zo draait en weeft hij tot hij tevreden is met het resultaat.
Voor hem zijn verhalen met een open einde het beste. Er moeten nog vragen zijn om te stellen. Antonius heeft niet alle antwoorden. Hij vertelt gewoon wat hij vermoedt. Het werken aan zijn schilderijen is opwindend en geeft hem energie. Net alsof je verliefd bent. Een fantastische gemoedstoestand om mee te leven. Maar ook heel kwetsbaar. ‘

Medium
Olieverf op doek, niet gedateerd, linksonder gesigneerd.

Maten
50 cm x 40 cm excl. lijst, 60 cm x 50 cm incl. lijst.

Dit werk is in perfecte staat en afkomstig uit een gallerij. Het werk wordt compleet geleverd in baklijst.

Prijs
€ 950,00